Prognoza meteo ANM pentru joi, 18 februarie 2021. Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori la munte! Iata judetele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cum va fi vremea in cursul zilei de joi, 18 februarie 2021. Iata prognoza meteo actualizata.

Pe parcursul zilei de joi, 18 februarie 2021, meteorologii anunta ca temperaturile vor mai creste, mai ales în jumătatea sudică a țării.

În nord-est și în centru vor fi precipitații slabe mixte, iar în rest acestea apar doar pe suprafețe restrânse. La munte vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla mai tare la munte, în sud, centru și est.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat pentru ziua de joi, 18 februarie 2021, valorile termice se vr afla in creştere semnificativa fata de zilele precedente, totusi la diminetile si noptile vor fi inca deosebit de reci în cea mai mare parte a tarii.Temperaturile maxime se vor încadra în general intre 0 si 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -5 şi 3 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorari şi precipitaţii slabe, mai ales spre seara în vestul, centrul şi nordul tarii, iar in timpul noaptii şi în regiunile estice şi sud-estice. Vor fi ninsori, dar temporar şi precipitatii mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei.

La munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, iar la altitudini mari vântul se va intensifica mai ales în cursul serii şi noaptea, viscolind şi spulberând zãpada. În celelalte regiuni vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari izolate, îndeosebi în nord-est şi în extremitatea de sud-vest. Si de asemenea vor fi condiţii de ceata.

Meteorologii au lansat o avertizare Cod Galben la munte!

Potrivit ANM, in intervalul 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 14:00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vaninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în sud-vestul țării.

Vremea în București

about:blank

In Capitala, joi, 18 februarie se mai incalzeste și maxima va ajunge pana la 8 grade Celsius. Vremea va fi schimbătoare, isi vor face aparitia si ploi slabe pe parcursul zilei, dar spre seară și în noaptea de joi spre vineri sunt posibile ninsori și lapoviță.

Vremea în Brașov

In Brasov, temperaturile mai scad cu cateva grade, maxima atingand valoarea de 1 grad Celsius, iar minima de -7 grade Celsius, pe timpul noptii, cand ninsoarea si vantul se vor amplifica.Temperaturile resimtite vor fi cu mult mai scazute din cauza intensificarii vantului.

Vremea în Iași

In Iasi cerul va fi predominant acoperit de nori si va continua sa fie ger mai ales dimineata si noaptea. Temperatura maximă va fi in jur de 0 grade Celsius, după cum arată prognoza meteo ANM. Și vântul va sufla destul de puternic, cu 19 km/h. Vor fi –13 grade Celsius în timpul nopții.

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: