Infecția cu COVID-19 ar putea duce la orbire! Ce au descoperit cercetătorii

Un studiu, efectuat în Franţa, a indicat o l egătură între formele grave de îmbolnăvire cu COVID și afecțiunile oculare.   După examinarea imaginilor obținute prin rezonanţă magnetică (RMN), unii pacienţi care au avut forme grave de infecție cu noul Coronavirus au prezentat anomalii semnificative ale ochilor.

Infecția cu Coronavirus poate duce la pierderea vederii

Potrivit cercetării, virusul SARS-CoV-2 poate duce la dezvoltarea unor afecţiuni oculare, precum conjunctivita sau retinopatia. Aceste boli pot duce chiar la pierderea vederii.

Societatea Franceză de Neuroradiologie a evaluat prin examene RMN un număr de 129 de pacienţi cu forme grave de COVID-19. Dintre aceștia, 9 pacienți, mai exact 7%, au prezentat anomalii ale globului ocular. Imaginile au scos în evidență unul sau mai mulţi noduli în partea din spate a ochiului.

Dintre aceşti pacienţi pacienți, 8 au fost internați ATI în urma infectării cu Coronavirus. Toţi cei nouă aveau noduli în regiunea maculară, zona de pe fundul ochiului responsabilă cu vederea centrală.Opt pacienți prezentau noduli la ambii ochi.

Medicii sugerează efectuarea unor consultaţii oftalmologice în cazul acestor pacienţi, pentru aplicarea din timp a unor tratamente adecvate.

Care sun posibilele cauze

Nu sunt cunoscute, încă, fenomenele care duc la formarea acestor noduli, dar se presupune că ar putea avea legătură cu inflamaţia cauzată de virus.O altă posibilitate ar putea fi drenajul inadecvat al venelor ochilor. Această problemă apare la pacienţii internați pe perioade lungi la terapie intensivă, fiind intubaţi sau în poziţia cu faţa în jos. Şapte dintre pacienţii studiului au stat mult timp în această poziţie.

Cercetarea vine ca o completare a altor investigaţii care susţin că infecția cu COVID-19  are consecinţe mai severe în cazul persoanelor care au şi alte probleme de sănătate.

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: