OPERATII DE REDUCERE DIOPTRII. SCAPA DE OCHELARI

Doriti sa scapati de ochelari, ati auzit despre operatiile cu laser pentru reducerea dioptriilor, dar nu stiti ce sa alegeti si ce aveti de facut?

Astazi, avem 4 tehnici de reducere a dioptriilor cu laser (SMILE, FemtoLASIK, PRK, PRESYOND) pentru miopie, astigmatism, hipermetropie, presbiopie. La toate tehnicile, dioptriile sunt reduse prin modificarea razei de curbura a corneei cu ajutorul laserului. Fiecare tehnica reprezinta o generatie a chirurgiei refractive, iar diferentele dintre ele constau in modul in care se intervine pe cornee si tipul de laser folosit (excimer sau cu femtosecunde).

Chirurgia refractiva cu laser a avut o evolutie fantastica in cei peste 30 de ani de cand a inceput sa fie utilizata ca metoda de tratare a dioptriilor, ajungand in acest moment sa fie practicata pe scara larga la nivel mondial. De-a lungul timpului, s-au facut progrese fantastice care au fost determinate, in mare masura, de o dorinta continua de a perfectiona tehnicile, punand in prim plan rezultatele operatiei, confortul si siguranta pacientului. De la generatie la generatie, s-a marit considerabil valoarea dioptriilor corectate cu laser si s-au eliminat diversele „neajunsuri” precum durerea postoperatorie sau instabilitatea corneana. Tehnica ReLEx SMILE (Small incision lenticule extraction), a treia generatie de chirurgie refractiva, este cea mai moderna si sigura tehnica pentru reducerea dioptriilor mari, imposibil de corectat pana acum cu ajutorul laserului. Tehnica PRESBYOND ne permite să vă ajutăm să scăpați de ochelari la presbiopie, în majoritatea cazurilor, printr-o intervenție cu laser.

Clinica noastra este prima din Romania care a introdus tehnica SMILE, în 2014, până acum am efectuat peste 2000 de intervenții SMILE.

De asemenea, clinica noastra este singura din Romania, la ora actuala, care efectueaza PRESBYOND, iar dr. Andrei Filip, dr. Miruna Nicolae si conf. dr. Mircea Filip sunt sigurii medici chirurgi oftalmologi din Romania care practica aceasta tehnică, despre care puteti citi mai multe aici. PRESBYOND se bazeaza pe tehnologia Zeiss si urmeaza pasii tehnicii FemtoLASIK.

In primul rand trebuie efectuat un consult oftalmologic si cateva investigatii oftalmologice, in urma carora medicul va poate spune daca sunteti un canditat potrivit pentru o operatie de reducere dioptrii cu laser si va va recomanda tehnica operatorie potrivita. Alegerea de a face o operatie de reducere dioptrii va apartine, acestea fac parte din categoria operatiilor estetice. Medicul va va recomanda tehnica in functie de tipul afectiunii (miopie, hipermetropie, astigmatism), valoarea dioptriilor si cativa parametri ce tin de grosimea corneei.

De asemenea, este bine sa stiti ca operatia pentru reducerea dioptriilor este optionala, trebuie sa fiti siguri ca va doriti aceasta interventie, ca o alternativa la ochelari sau lentile de contact. In clinica noastra, veti primi intotdeauna informatii si recomandari din partea medicului in ceea ce priveste optiunile pe care le aveti.

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: