Sorana Cirstea merge mai departe la Australian Open. Romanca s-a calificat in turul al treilea

Romanca Sorana Cirstea  (30 ani, 68 WTA) , s-a calificat miercuri in turul al treilea al  turneului Australian Open, dupa ce a invins-o pe jucatoarea de origine ceha, Petra Kvitova, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, intr-un meci care a tinut audienta cu sufletul la gura, timp de doua ore si trei minute.

Meciul a inceput in favoarea cehoaicei, care s-a impus in primul set castigand primele game-uri si detasandu-se de Cirstea la 2-0, 3-1. Insa romanca s-a mobilizat si a reusit sa recupereze dezavantajul, castigand patru ghemuri la rand (5-3). Kvitova a facut break, dar nu a reusit sa isi concretizeze si serviciul, iar Sorana a reusit sa castige astfel primul set cu 6-4.

Al doilea set insa a fost revendicat categoric de Kvitova. In setul secund, romanca s-a mobilizat din nou, stapandindu-si jocul si oferindu-i adversare lovituri puternice si precise. Astfel, Sorana a reusit sa castige meciul, dupa mai bine de doua ore de joc. Conform sondajului jocului, romanca noastra  a avut 2 asi si 7 duble greseli, in timp ce Kvitova a avut un as si 7 duble greseli. De asemenea, Cirstea a reusit sa inregistreze  17 lovituri direct castigtoare, in timp ce adversara sa a inregistrat numai 13.  Kvitova a avut 44 de erori nefortate, in timp ce Cirstea se poate mandri cu doar 30.

 Kvitova conduce intalnirile directe cu Cirstea, 5-3, iar victoria romancei este cu atat mai importanta cu cat, la sosirea in Melbourne, Sorana a fost nevoita sa se antreneze in camera de hotel, fiind in izolare.

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: